Hoe maak je van Blue Monday iets positiefs?
17 januari 2022 

Hoe maak je van Blue Monday iets positiefs?

Blue Monday wordt gezien als de meest depressieve dag van het jaar, maar dat betekent niet dat dit ook zo hoeft te zijn. Vandaag kiezen wij voor happy vibes. Hoe maak jij van deze Blue Monday iets positiefs?

Wist jij dat je jouw gedachten kunt sturen? Jouw brein werkt als een computer. Jij kunt jouw brein een opdracht geven, waarmee het direct aan de slag gaat. Dit doe je door het stellen van vragen.

Je stelt jezelf onbewust honderden vragen per dag. Wanneer jij jezelf negatieve vragen stelt, zoals 'waarom vragen'. Dan krijg je negatieve gedachten met bijpassende ongewenste emoties. Daarom is het heel interessant om bewust te worden van de vragen die jij jezelf stelt.

De vraag 'Waarom overkomt mij dit toch steeds?' kan jouw dag en nacht vullen met negatieve gedachten die jouw stemming direct beïnvloeden. Wat is het alternatief?

Stuur jouw brein de richting op die jij wenst met goede vragen en dankbaarheidsvragen. Denk hierbij aan vragen zoals:

Wat is hier goed aan voor mij?

Wat is er mooi aan deze dag?

Hoe maak ik van deze dag een succes?

Waar ben ik dankbaar voor?

Van wie hou ik allemaal?

Wie houden er van mij?

Je zult merken dat jouw belevingswereld totaal anders wordt. Maar let op. Gebruik deze vragen om jouw brein te sturen, maar niet om emoties te vermijden.

Stel je een situatie voor waarin je echt boos bent. Nu kun je twee dingen doen.

Het eerste wat je kunt doen, maar wat wij sterk afraden, is de emotie vermijden of onderdrukken door jezelf af te leiden. Het gevolg hiervan is dat de emotie, nog vast zit in jouw lichaam en in een andere situatie getriggerd kan worden. Je bent de emotie namelijk niet kwijt met mentale, emotionele en fysieke klachten als gevolg.

Het tweede wat je kunt doen is de emotie toelaten. In dit geval, in stilte de boosheid de ruimte geven en toelaten in jouw lichaam. Je voelt de emotie dan eerst sterker worden en daarna afzwakken tot dat je weer rust ervaart in jouw lijf. Het kan ook zijn dat er meerdere emoties omhoog komen. Deze kun je gewoon één voor één toelaten, zodat je deze ook weer kunt loslaten. Dit noemen we gezond met emoties omgaan.

Het toelaten van emoties leren wij cliënten dagelijks bij Burn Out Poli. Dit is essentieel in het herstel van een burn out. Wil je hier meer over weten, voel je dan vrij om contact op te nemen. Je bent van harte wekom om hierover te spreken met één van onze coaches.


Over de schrijver
Reactie plaatsen