ADHD en Burn Out | Burn out expert Barbara Kok omschrijft de relatie
28 oktober 2021 

ADHD en Burn Out | Burn out expert Barbara Kok omschrijft de relatie

ADHD-ers hebben heel veel energie en ervaren dat ze daar dagelijks iets mee moeten. Het lichaam van iemand ‘die continu aanstaat’- zoals ADHD-ers zichzelf herkennen- komt niet makkelijk tot rust en zo herstelt hun zenuwsysteem niet of moeilijker. Gevolg voor veel van hen dat ze inmiddels moe of uitgeput doorgaan en niet herkennen dat ook zij, de energieken onder ons, teveel energie verliezen. ADHD en burn out zijn daarom geen onbekenden van elkaar.

Razendsnel zenuwsysteem

ADHD-ers hebben een razendsnel zenuwsysteem dat continu informatie aan het verwerken is en bovendien intern weer heel snel reageert op al die informatie. De hoeveelheid informatie die een mens kan verwerken heeft zijn grenzen. Ook bij mensen met ADHD.

Prikkels leiden af

Veel ADHD-ers herkennen inmiddels overgevoelig te zijn geraakt. De grote hoeveelheid prikkels leidt hen ook af. Zo komen zij niet altijd toe aan al hun wensen, klein of groot. Het is logisch dat het je stoort niet alles, dat er wel in zit, uit het leven te kunnen halen.

Burn out door energielekken

Intens druk, dat is het beeld dat veel mensen van ADHD ers hebben. Zij zeggen dan bijvoorbeeld dat iemand een beetje rustiger aan moet doen en dat dan alles wel goed komt. Zo simpel is dat niet als je met ADHD kampt. En dan, ondanks al die energie die je dacht te hebben, ben je op een dag toch volledig uitgeput… burn out. Herken je dit? Doe onze gratis Burn Out Test om te zien of jij momenteel burn out klachten ervaart. ADHD is op zich al een uitdaging. Als je dan ook nog mentaal en fysiek vastloopt hierdoor is het vaak ingewikkeld hulp te vinden. Burn Out Poli begeleidt ADHD-ers al 15 jaar met een multidisciplinair programma zodat ze mentaal weer rust vinden, emotioneel los kunnen komen van oude vastgezette overtuigingen en fysiek eindelijk kunnen ontspannen en leren deze rust in de toekomst te bewaken. We brengen jou weer in balans door deze effectieve 3D methode. Na 12 weken ga je je mentaal, emotioneel en fysiek weer fit voelen en duurzaam vitaal de toekomst in. Wil je hier eens met een van onze experts over spreken? Voel je welkom voor een gratis welkomstsessie om meer helderheid te krijgen over wat wij nu voor jou kunnen betekenen. Afspraak inplannen
Over de schrijver
Ik ben bevoorrecht dat ik hier al sinds 2007 dagelijks anderen mag begeleiden naar een prettiger en moeitelozer leven. We zitten soms vast in negatieve gevoelens en belemmerende overtuigingen, die haast als de waarheid voelen. Als dat te vaste vormen aanneemt in ons dagelijkse leven, in het werk, waar de uitdagingen soms te groot worden, lopen we vast. Ik kijk zowel op mentaal, emotioneel als fysiek niveau naar de ander. Als we namelijk naar de totale mens in zijn gehele omgeving kunnen kijken, kunnen we naar de oorzaak van de problematiek. Op dat diepste niveau alle belemmeringen weg te nemen creëert ongekende rust en vrijheid.
Reactie plaatsen