Van stress naar burn out

Test jouw gezondheid met de gratis stress test

Is stress erg?

Een beetje stress is helemaal niet erg. Van oorsprong is stress zelfs méér dan handig: het is een oeroud survivalsysteem dat ons helpt snel te reageren in bedreigende situaties. We voelen minder pijn en kunnen onze spieren beter spannen. Zo krijgen we kortdurend extra energie, kracht en alertheid.

Maar er is een verschil tussen acute stress en chronische stress. Chronische stress leidt tot een burn out. Om te kunnen meten hoe het zit met jouw stressniveau, hebben de experts van Burn Out Poli een gratis stress test ontwikkeld.

Gratis stress test

In deze gratis stress test genaamd de Burn Out Test wordt gemeten hoeveel stress klachten je hebt die kunnen leiden tot een burn out. De resultaten worden vrijblijvend geanalyseerd en binnen twee dagen per mail naar je toegestuurd. Test jouw gezondheid binnen drie minuten door middel van 28 vragen.

Stress en burn out

Wanneer de stress langdurig aanhoudt, verandert dat in chronische stress. Daar is ons lichaam niet op gebouwd. Die stresshormonen die je lichaam op korte termijn sterker en alerter maken, breken op lange termijn af, waardoor griepjes, moeheid en verkoudheden elkaar steeds sneller opvolgen. Een langdurig te hoog cortisol niveau leidt ook tot stoornissen in het peil van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die een grote rol speelt bij je stemming. Je gaat je daardoor somberder voelen en/ of het leven voelt zwaarder.

We zien dat velen in dit stadium juist wat ‘extra gas geven’, waardoor de overactieve bijnieren, die o.a. cortisol en adrenaline afgeven, nog meer uitgeput raken. Het energie niveau gaat al gevolg steeds verder achteruit. Het kan zijn dat je daardoor moeite krijgt met slapen en je concentratie. Minder controle over emoties, irritatie en tranen zijn vaak ook herkenbare symptomen.

Burn out

Met chronische stress ga je je dus fysiek, mentaal en emotioneel steeds slechter voelen. Burn Out is de eindfase van langdurige chronische stress.
Ons oeroude overlevingssysteem is niet gebouwd op langdurige stress en wordt nu zelfs een gevaar voor onze gezondheid.

Heb ik stress?

Met stress heeft ieder van ons associaties die we niet altijd relateren aan onze eigen stress klachten. Het kunnen voor cliënten ondefinieerbare klachten zijn waar we al langere tijd last van hebben maar niet linken aan stress. Daarom worden chronische stress klachten, die leiden tot een burn out, in de meeste gevallen pas in een laat stadium geconstateerd. Want bij een burn out hoort toch stress? Welke stress symptomen mensen vaak wel ervaren is een bepaalde last van een gebeurtenis, ondefinieerbare Fysieke klachten, druk en hyperventilatie. Om de stress klachten wel te herkennen heeft Burn Out Poli de Burn Out Test ontwikkeld. Een gratis stress test met 28 vragen, die je binnen 3 minuten hebt gedaan.

Werkstress

Een burn out hoeft niet altijd door werkstress te komen, maar op het werk komen de stress symptomen wel duidelijker tot uiting. Je ervaart druk; het wordt je eigenlijk te veel; je hebt moeite met concentreren; je hebt een gehaast gevoel; raakt sneller geïrriteerd en bent vergeetachtig. Je krijgt niets gedaan of hebt te veel hooi op je vork genomen en het weekend is niet genoeg om weer op te laden? Deze uitingen van werkstress hoef je niet allemaal te ervaren. Wellicht herken je sommige stress symptomen niet letterlijk, maar net op een andere manier.

Zeker weten of jij een burn out hebt?

Doe meteen de gratis burn out test (28 vragen 3 min)

Burn out preventie en burn out herstel

Burn Out Poli is gespecialiseerd in het voorkomen van een burn out bij chronische stress en begeleiding bij herstel van een burn out. Veel mensen hebben het gevoel dat ze pas aan de bel kunnen trekken op het moment dat ze volledig zijn opgebrand. Dit is een missconceptie. Het is aan te raden om hulp te vragen voordat het lichaam uitgeput is. Twijfel je over je gezondheid? Doe dan de gratis Burn Out Test. Herken je jezelf al in deze stress klachten? Zorg dan dat je direct maatregelen neemt om dit te stoppen voordat je mentaal, emotioneel en fysiek bent opgebrand. Neem vrijblijvend contact met op voor persoonlijk advies.

Book your tickets

Call Now Button