Bezwaren voordat je bij Burn Out Poli komt

Al vijftien jaar lang komen er verschillende mensen bij ons in huis. De meeste mensen hebben moeite met überhaupt bij ons binnenstappen, en geven toe het spannend vinden om met ons te gaan werken. Het is immers helemaal niet leuk om een burn-out te hebben en om dat verdriet te moeten ervaren. Een hoop mensen zien er tegenop om de confrontatie aan te gaan, en zijn bang dat er een beerput open moet waardoor er nog meer pijnpunten naar de oppervlakte komen. 

Aanpak van Burn Out Poli

Dit is wel een misvatting. Want als je met ons mentaal, emotioneel en fysiek aan de slag gaat, dan ga je juist allerlei organische processen aan. We kijken naar de mindset, naar de letterlijke patronen, maar ook naar de vermijdingsstrategieën. Je krijgt inzicht in wat je al jaren doet en hoe dat anders kan. Door middel van emotietherapie leer je om emoties op een natuurlijke manier onder ogen te komen, en niet vanuit het verkrampte stuk met angst voor wat je voelt. 

We gaan eigenlijk onder de angst door, direct naar de emotie, en we laten deze emotie toe. Door emoties te leren toelaten, kom je uit bij allerlei onderliggende overtuigingen die je mag loslaten. Dit zijn vaak negatieve gedachtes die je belemmeren en die niet meer passen bij de persoon die je nu bent geworden. 

Daarnaast ga je één uur in de drie weken naar de osteopaat om je hele lijf te laten onstpannen, het autonome zenuwsysteem tot rust te krijgen, het hele energiesysteem weer in werking te krijgen, en te zorgen dat je letterlijk weer in een gezonde hormoonhuishouding terechtkomt. Dat de darmflora weer gaat werken, dat het immuunsysteem zich weer opbouwt en dat je weer feelgoodhormonen gaat aanmaken. Zo zorgen goedwerkende darmflora bijvoorbeeld voor nieuwe opbouw van serotonine. 

Dit proces van je emoties onder ogen komen, is dus helemaal niet negatief. Het is juist een heel positief proces waarin je je steeds beter gaat voelen, en waarin je steeds meer in contact komt met jezelf. Toch is het logisch dat heel veel mensen dit spannend vinden. 

Desondanks nodigen we je graag uit: kom lang, bel of mail.
Je bent van harte welkom.